Page Header

Skin of Harmony

Natuurlijke huidverzorging

Dr. Hauschka

De huid staat, als beschermende omhulling van het lichaam, bloot aan invloeden van buitenaf en van binnenuit die de huid kunnen verzwakken. Daardoor kan droogte, gebrek aan vocht of een overmatige productie van vet, maar ook vroegtijdige veroudering optreden.

Bij de cosmetica van Dr.Hauschka worden deze veranderende huidbeelden gezien als een tijdelijk verschijnsel en wordt er geen indeling gemaakt in verschillende huidtypen. De huid wordt gezien als een compleet orgaan en de eigen activiteit ervan wordt gestimuleerd; op die manier wordt het zelfherstellend vermogen van de huid gestimuleerd.

De producten van Dr.Hauschka Cosmetica bevatten uitsluitend hoogwaardige natuurlijke stoffen, verrijkt met extracten van heilzame planten uit biologisch-dynamische teelt. Biologisch-dynamische landbouw is een duurzame landbouwmethode waarbij de gezondheid van het hele ecosysteem op de voorgrond staat. Er wordt alleen gebruik gemaakt van natuurlijke substanties om de grond en de plantengroei te versterken en te harmoniseren.

Hoogwaardige plantaardige oliën als amandelolie, avocado-olie en jojobaolie; natuurlijke wassen als bijenwas; candelillawas en rozenbloesemwas; huidverzorgende heilzame planten als wondklaver, Oost -Indische kers en madeliefjes; natuurlijke etherische oliën als lavendelolie, rozenolie en citroenolie; dit zijn slechts enkele bestanddelen die bepalend zijn voor de unieke kwaliteit van Dr.Hauschka Cosmetica. Er zijn producten voor gezichts- en lichaamsverzorging, haarverzorging en decoratieve cosmetica.

Dr.Hauschka Cosmetica wordt op een verantwoorde en natuurvriendelijke wijze vervaardigt, met respect voor mens, dier en milieu. Vanzelfsprekend zijn de producten dierproefvrij. Alle producten van Dr.Hauschka Cosmetica dragen het internationale keurmerk "Gecontroleerde Natuurcosmetica" van de BDIH.

Bij de Klassieke Dr.Hauschka Behandeling bevordert de Dr.Hauschka therapeut de doorstroming in het hele lichaam. De huid en het organisme krijgen hierbij een herstellende impuls. Omdat wij veel met ons hoofd werken en de voeten daardoor koud kunnen worden, begint de behandeling met een geurig voetenbad. De stress van alledag lost op in warmte en geeft een gevoel van welbehagen. Door het uitstrijken en masseren van benen en voeten en daarna het uitstrijken van de haren komt het hoofd tot rust. Actieve bewegingen met de armen, zorgen voor ontspanning van de nek- en rugspieren. Na warme compressen op decolleté en gezicht volgt een dieptereiniging. Bij de Dr.Hauschka behandelingen wordt bewust geen peeling of scrub gebruikt. Alleen datgene wat de huid uit zichzelf loslaat wordt verwijderd, meer doen dan dat, kan de huid irriteren. Dr.Hauschka Gezichtsdampbad met toverhazelaar, Oost-Indische kers en madeliefjes en het Gezichtsmasker op basis van heilzame aarde, zuiveren de huid tot in de poriën. Terwijl het Gezichtsmasker zijn werk doet verkoelen en ontspannen Dr.Hauschka Oogcompressen het gebied rond de ogen.
De kern van de behandeling is de lymfestimulatie, met fijne penseelstreken en zachte handbewegingen worden de vloeistofstromen in het bindweefsel en het lymfestelsel gestimuleerd. Dan volgt de intensieve verzorging waarbij een huidconditioner en intensief masker wordt gekozen afhankelijk van de conditie van de huid. Terwijl het masker zijn werk doet, wordt een decolletémassage gegeven met Dr.Hauschka Gezichtsolie of een Bodyolie.
Ter afsluiting volgt een op het huidbeeld afgestemde dagverzorging.

Verschillende Dr.Hauschka behandelingen worden geboden met een aantal variaties op de Klassieke Behandeling waarbij het accent telkens ergens anders ligt.
Dr.Hauschka behandelingen zijn voor mannen en vrouwen, van jong tot oud. 

Link: www.dr.hauschka.nl

© WALA Heilmittel GmbH